Hur man gör en fyrkantig makramékorg

Publicerat av Fanny Zedenius den

Du kanske har sett min tutorial för hur man gör en rund makramékorg (om inte kan du kolla in den här ). Men hur skulle du göra en med en fyrkantig träbas? I den här handledningen kommer jag att visa dig hur du använder en plywoodbas och 4 mm naturlig bomullsrep . Hela videon finns längst ner på denna sida.

Du behöver:

Mängden sladdar du behöver, och längder, beror på hur många hål det finns i din träbas och hur hög du vill att din korg ska vara.

I videohandledningen använder jag en 15 x 10 cm rektangulär träbotten och min korg mäter ca 14 cm på höjden. Huvudsladdarna är var och en cirka 160 cm långa.

För att göra en högre korg, lägg till längd på var och en av dina sladdar. Med tanke på att du använder 4 mm rep kräver 2,5-3 cm extra höjd på korgen cirka 16 cm extra längd per sladd.

För att göra korgen kommer du främst att knyta Square Knots. Om du vill ha mer hjälp med att lära dig Square-knuten kan du kolla in mina djupgående videohandledningar här .

Viktigt ! Sättet att fästa dina snören (med knutar på lärkhuvudet) beror på om du har udda eller jämna antal hål på varje sida. Videon visar dig de två olika sätten att fästa.

Här är hela videohandledningen:

Är du ny här? Jag heter Fanny Zedenius och driver ett fiberkonstföretag i Sverige som heter Createaholic. Du hittar min bästsäljande bok om makramé för nybörjare här samt mina två nyare böcker, och du kan kolla in mig på Instagram här . På den här hemsidan säljer jag allt du behöver för att komma igång på din fiberkonstresa - vare sig det är makramé, vävning, virkning eller något annat! Jag lägger även då och då upp nya blogginlägg där jag delar med mig av några av de kreativa projekt jag jobbar med.
Jag hoppas att du kommer att gilla din vistelse här i mitt hörn av Internet!
Kärlek, Fanny

← Äldre inlägg

Lämna en kommentar